Tårta med smak av hallon, marshmallow, kokos och mjölkchoklad.
 
Jag tar ofta med mig en överraskningstårta när jag är bortbjuden på större kalas hos mina närmsta vänner. 
Så även denna gången. 
 
Det blev en stor fyra bottens tårta fylld med hallonmousse, marchmallowfluff/kokos. 
Ganache på toppen,  även en liten choklad dekoration och lite gelehjärtan följa med och pryda toppen. 
 
 
Jag gjorde två stycken tårtbottnar (24 cm) 
Bottnarna delade jag i två delar. Totalt fyra tårtbottnar. 
Jag använde mig av "tre lika delar" recept med sex stycken ägg.
Recept hittar ni här : 
 
Men det räcker gott och väl att göra den som en vanlig tårta och skippa den fjärde lagret. 
Har man inte tid och baka bottnar så finns det färdiga chokladbottnar i mataffärerna. 
 
Mjölkchoklad fluffen  ska man helst göra dagen innan så att den får stå kallt över natten. 
Den måste vara väl kyld innan man vispar upp den annars kommer det inte gå. 
Recept på mjölkchokladfluff finns här: 
 
I Marshmallow fluffen tillsatte jag 2 dl kokosflingor och blandade väl.  
Recept på marshmallowfluff finns här :

Orkar man inte göra egen marshmallowfluff så finns det färdig på burk i dem flesta stora mataffärerna. 

 
Hallonmoussen är också hemmagjord, men har man inte tid så finns det halvfabrikat att köpa i mataffärerna.
Recept på hallonmousse finns här :
 
Jag toppade tårtan med en tjockare varian av ljus ganache. 
Gjorde inte så mycket  ganache då jag bara ville ha den på ytan.
Recept på ganachen finns här: 
 
100 g ljus bakchoklad 
1 dl grädde. 
 
Bryt chokladen i mindre bitar.
Värm grädden i en kastrull tills den är riktigt varm ( den får inte börja koka.) 
Ta av från värmen och rör i chokladen. 
Blanda tills chokladen är smält. 
Låt svalna till minst fingervarm innan användning. 
 
Montering : 
 
Lägg en botten och bred på halva mängden av marshmallow/kokos fluff.
Lägg ny botten och bred på hallonmousse.
Lägg ny botten och bred på resten av marshmallow/kokos fluffen.
Lägg på sista botten.
Stick ner två långa grillspettspinnar i centrum av tårtan. ( mest för att hålla bottnarna med fyllning på plats då den är både hög och tung) 
 
Spackla ett tunt lager mjölkchoklad fluff runt och på tårtan och ställ in i kylen en stund. 
Spackla ytterligare ett lager mjölkchoklad fluff och släta ut fluffen så att den blir jämn och fin. 
Ställ in i kylen en stund. 
 
 
Ta ut tårtan ur kylen, häll ganachen i centrum på tårtan och bred  ut den över ytan. 
Ställ in i kylen en liten stund. 
 
Spritsa och dekorera med mjölkchoklad fluff som blir över efter spackling och hallonhjärtan om så önskas. 
 
 

Smaklig spis :)